Reklama

Żydowska kuchnia wegańska - warsztaty kulinarne

Ramzes Warszawski
20/11/2018 23:42
22

Centrum Kultury Jidysz , ul. Andersa 15 godz: 17:30

Kuchnia żydowska to nie tylko czulent z wołowiny, gefilte fisz czy siekana wątróbka…. Bogata i aromatyczna kuchnia oparta na serach, orzechach i oliwkach, warzywach ziołach, świeżych
i suszonych owocach ma do zaoferowania fantastyczne smaki bezmięsnych dań.

Na najbliższych warsztatach kulinarnych, 22 listopada 2018 o godz. 17.30, będzie można odkryć nowe odsłony tradycyjnych potraw i dowiedzieć się jak jeść smacznie i zdrowo.
W czwartkowe popołudnie dowiemy się jak zrobić pyszny, rozgrzewający krupnik z suszonymi podgrzybkami i kaszą orkiszową, wegetariańską odmianę czulentu - czulent z tempehu i białej fasoli, a na deser daktyle w czekoladzie nadziewane tahini. Warsztaty wegetariańskiej kuchni żydowskiej poprowadzi Michał Lachur, szef kuchni Organic Corner.

Centrum Kultury Jidysz , ul. Andersa 15. Koszt udziału: 50 zł.  Czas trwania: ok. 2 godzin.

Ilość miejsc ograniczona! Zapisy i informacje pod adresem: [email protected]

Reklama

Reklama

Wideo iWola.pl




Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do